

میزان سبزینگی و پوشش گیاهی محاسبه شده براساس هر شاخص را با انتخاب زمان مورد نظر مشاهده نمایید.
مقدمه : اهمیت سبزینگی و پوشش گیاهی و نقش سنجش از دور در پایش آن
پایش و ارزیابی وضعیت پدیدههای سطح زمین یکی از نیازهای اساسی در بررسی تغییرات حادث شده در سطوح مختلف اعم از جهانی، منطقهای و محلی است که شامل تغییرات زیست محیطی، اقلیمی و ... میباشد. دادهها و اطلاعات مربوط به پوشش گیاهی در مقیاسهای مختلف، بخش مهمی از پایگاه دادههای مکانی مربوط به اطلاعات زیست محیطی هستند و در مدلسازی تغییرات و حفاظت از اکوسیستم نقش مهمی دارند. پوشش گیاهی بهعنوان شاخص مهمی برای بررسی روند رشد گونههای گیاهی محسوب میشود و بوسیله آن میتوان اطلاعات مهم و ضروری برای توصیف سیستمهای اکولوژیکی را به دست آورد.
روشهای سنتی در پایش و ارزیابی پوشش گیاهی به علت زمان بر و پرهزینه بودن و نیز کمبود داده و اطلاعات، به میزان کافی مؤثر نیستند. فناوری سنجش از دور ماهوارهای روشها و ابزارهای عملی و مناسبی را به لحاظ دسترسی به دادهها و مقرون به صرفه بودن، برای مطالعه تغییرات پوشش گیاهی، به ویژه در نواحی با مساحت زیاد ارائه میکند. فناوری سنجش از دور توانایی های بالقوهای در مشاهدات دورهای و منظم در مقیاس های گوناگون دارد.
یکی از راههای مؤثر به منظور کسب چنین اطلاعاتی بررسی و تعیین شاخص های پوشش گیاهی میباشد. امروزه شاخصهای پوشش گیاهی مختلفی برای تعیین وضعیت و سلامت پوشش گیاهی ارائه شده است. با توجه به ویژگیها و مزایا و معایب شاخص های مختلف و با توجه به مسائل دیگری همچون کاربردی بودن برای کاربران مختلف سه شاخص NDVI ،SAVI و EVI که جزء پرکاربردترین و متداول ترین شاخص ها میباشند و بهگونهای تکمیل کننده یکدیگر در مطالعات و تحقیقات مربوط به پوشش گیاهی میباشند بهعنوان شاخص های منتخب برای پایش میزان سبزینگی کشور انتخاب شدهاند.